НАШ ШЛЯХ

Кожен шукає своєї досконалості так, як він її розуміє, в залежності від того знання і контексту, який він чи вона отримали за своє життя, від того, що в людину закладено Природою...

Ми, як і багато хто до нас, шукаємо Довершеності в своєму житті через Чай – через ту Традицію, підвалини якої було закладено колись у давнину. Ми не намагаємося відкрити щось нове, досі невідоме. Навпаки, за допомогою простих методів ми глибше занурюємось у те, що нас оточує, в те, що є саме цієї миті. Бо якщо Надзвичайне й існує, воно має бути тут і зараз...

Наш Шлях до Досконалості, Шлях Чаю ("Ча Дао", "Тя До", як його називають на Сході), пов'язаний зі звичним для людини процесом пиття – приготуванням і вживанням однієї з найдавніше відомих лікарських рослин у Світі. Мета цього – найкраща чашка чаю, що містить у собі Пробудження і Присутність для кожного з нас. Перед Природою і перед Чаєм, Її часточкою, ми всі рівні. Як то кажуть: "Стара хвіртка до Мудрості завжди відкрита. Дзен не має дверей..."

Чистота
Повага
Гармонія
Спокій

Живий Чай

У наших журналах ви не побачите иншого, настільки ж часто вживаного вислову, як «Живий Чай». Для всього того, що ми знаємо, практикуємо та поширюємо як Традицію, він є основною доктриною.

 

Чаша з чаєм. Листя і вода

Покласти жменьку листя до чаші й додати гарячої води – це найдавніше чайне ґонфу, якому багато тисяч років. У первинних лісах, незайманих у своїй зелені, мудреці торкалися глибин за цими чашами, оповитими парою.

 

Дещо про чайний етикет

Для Чадзінів, з усім тим, існують певні правила етикету, яких ми маємо дотримуватися тоді, коли є гостями.

Цей Шлях Чаю, оскільки ми його відкриваємо чи створюємо наново (або він нас), спершу повинен ушановувати Природу, Небо й Землю, з невимовного центру яких зростають чайні дерева. Крокуючи величезним старим гірським хребетом чайних мудрощів, ми також подорожуємо й тими стежками, що прокладали всі відомі й невідомі нам мудреці від чаю: ті, хто рано вранці ходили по вкритих хмаринами верховинах Китаю, хто віддалялися в лісові обителі, чи ті, хто практикувалися у дзенському чаї в Японії чи Кореї, так само як і в навичках Ґонфу південно-китайських чайних традицій.

Нові надходження

Сама Традиція не була би повною без Чаю. Тому тут подані наші улюблені чаї, яких ми шануємо, п'ємо самі та подаємо з Чистотою і Повагою иншим, а також залюбки поширюємо їх.

Перейти до крамнички

Шен пуер 2000 року, присвята легендарному чаю минулого

"Блакитна Марка"

Дянь Хун з Великої Снігової гори

Дикі вікові дерева

Шен пуер 2018-го року з Улян Шань

"Бамбукова весна"

Фабрика Чантай Їву

Шен пуер 2003-го

Весняний Дянь Хун 2018-го року

"Поза хмарами"

ҐАБА чай з великого відкритого листа, різновид Цзінь Сюань

"Спокійна Дрімота"

ВИСЛОВИ МАЙСТРІВ

Будь-що сплатити можеш ти за чай: від сотні золотом до половини сена.
Як хочеш випити за так, то добре. Знай,
Лишень шкода мені, що меншу вже не зможу дати ціну...
Байсао
Японський чайний Майстер
Згоріла дощенту уся моя комора.
І зараз не лишилося нічого
Між мною і тим Місяцем вгорі...
Мізута Масахіде
(1657-1723)
Не ковтай чай жадібно, а краще сьорбай його повільно, даючи змогу аромату наповнити твій рот. Коли п’єш, окрім єдиної вдячності якісь инші ставлення тобі не потрібні. Сутність чаю, як така, знаходиться поза розумом. Вона не виокремлює і не розрізняє. Чай саме такий, який він є.
Поджон Сонім
Корейський чайний Майстер