Про адаптацію заварювання. Поради за листопад 2013-го

«Лишайте своє еґо біля дверей»,— нагадує нам Ву Де. Знімайте своє взуття перед входом, а разом з ним залишайте і своє еґо. Біля чайного столика вам буде набагато комфортніше без них. Здогадуєтесь, чому? Та легше, мабуть, буде розповісти про те, ніж зробити. Хто зна, може поради цієї статті допоможуть вам...

Шлях до справжнього оволодіння будь-яким мистецтвом веде вглиб, за межі суто технічної майстерності, туди, де народжується «мистецтво природності», «мистецтво без мистецтва», як його називають - те невпинне місце свободи, що лежить за межами будь-яких знань...

Важливість правильної води - її джерело і зберігання - обговорювалося багато разів, рівно як і про найкращі типи чайного посуду було написано чимало книг і статей. А от про роль, яку відіграє вогонь у приготуванні чудового чаю, чомусь мало хто згадує...

Дещо про чайний етикет. Поради з Ґунфу Ча за липень 2013-го

Чи помічали ви коли-небудь, що чай, який ви куштуєте в крамниці, відрізняється від того, який потім отримуєте вдома? Багато хто з нас починав усвідомлювати так зване «ґунфу» чаю і відчував його набагато краще, ніж міг би, саме тоді, коли вчитель чи майстер відтворювали той самий смак…