Лю Бао – справжній Чорний чай
- Деталі
- Категорія: Статті
Лю Бао є справжнім Чорним чаєм, який виготовляють у Цан Ву, що в провінції Ґуансі. Сама назва “Лю Бао” дослівно перекладається як “Шість Замків” — можливо, це посилання на форти, які існували колись у тих краях у далекому минулому. В місцевих горах дуже багато глибоких ущелин, потічків та водоспадів, котрі цілий рік укриті туманами. Пухкі, родючі ґрунти, вологість і достатня кількість сонячного світла створюють в цьому регіоні чудові умови для вирощування чаю.
Про групи Чаю та про Червоні чаї зокрема...
- Деталі
- Категорія: Статті
В західних письмових працях про Чай ми иноді зустрічаємося з незначною плутаниною про природу цих категорій. Часто кажуть, що весь чай є єдиним видом, Камелією Китайською (Camellia sinensis), і що всі відмінності груп чаю пов'язані з тим, як його обробляли. Звісно, в цьому є деяка правда, і саме тому про це так часто пишуть скрізь у чайному світі. Та все ж подібний підхід може наставляти на хибний шлях, адже єдина група чаю, якої це фактично стосується — то Червоні, котрі, між иншим, є найпопулярнішими на Заході, чим, можливо, і пояснюється частково це непорозуміння.
Три Дорогоцінності
- Деталі
- Категорія: Статті
Китайську космологію визначають три Дорогоцінності: Цзін, Ці та Шень. Протягом сторіч вони сповнювали її багату культуру, міфологію, медицину і навіть щоденне життя. Енді стисло представляє ці три основних енергії, що допоможе нам встановити зв’язок між ними.
Нотатки про дзенський чай (Дзентяроку). Склав Дзякуан Сотаку
- Деталі
- Категорія: Статті
Переклад російською О.М. Ігнатовича, виконано за виданням «Тядо котен дзенсю» («Повна збірка класичних трактатів Шляху Чаю»)
Чаша з чаєм. Листя і вода
- Деталі
- Категорія: Статті
"Гадаю, я вже міг би передати цю чудову техніку заварювання вам, а заодне й розглянути деякі з тих багатьох речей, що будуть корисними у вашій подорожі..."
Поради Майстра Люя початківцям
- Деталі
- Категорія: Статті
У зв'язку з плутаниною в сучасному чайному світі й значною кількістю дезінформації, гадаємо, було б чудово попитати Майстра Люя про те, що би він порадив новачкам, які шукають гарний чай і хочуть дізнатися про нього більше...