Тайваньський Улун з округи Наньтоу
"Традиційного Середнього Обсмаження на Вугіллі"
від Майстра Цая.

     

Майстер Цай

MrTsai

Він учитель, брат і один з шанованіших чайних мудреців — з тих, що, безсумнівно, засяють на зоряній дорозі поруч із чайними майстрами минулого. Він поширює чай і мудрість у дусі, яким усі ми, чайні поціновувачі, пройнялися, дозволяючи чайним деревам вільно розпускати свої верхівки і пропонувати листя перехожим. Коли ви осягнете, з якою любов’ю чай тягнеться до людини, то ви легше розпізнаєте його дух, що сяє в очах таких чайних братів і сестер, як Майстер Цай.

Майстер Цай більш ніж двадцять років вивчав чай і завжди мріяв про місце, де він би міг розділити свою щасливість з іншими. Він знав, що мудрість ніщо, як вона не поширюється світом. Звісно ж, Дао надало йому таку можливість, і чайний дім «Long Cui Fang (櫳翠坊)» було створено. Два символи "Long Cui (櫳翠)" у назві походять з класичного роману «Сон у червоному теремі». Це була назва місцевості, в якій жив Мяо Юй, один з його персонажів. Мяо Юй був тим, хто найкраще розумів чай.

Картка Майстра Цая найкраще передає його філософію: «Втратив, Навчався, Знайшов». З його слів: «У цьому галасливому світі, сповненому праху, ми всі втрачаємо своє серце (Втратив), та після вправляння (Навчався) ми знову віднаходимо його (Знайшов). Якось ми природньо вдихнемо і потім видихнемо, розуміючи, що насправді ніколи нічого не втрачали. Наше серце завжди було з нами!»

Майстер Цай дуже багато вкладає в просування органічних чаїв: допомагає фермерам проходити сертифікацію, переконує їх переходити на екораціональне господарство і навіть купує дерева в Уїшані з метою захистити їх. Значну частину роботи, яку ми, як іноземці, ніколи б не змогли зробити, виконує він в екологічному чайному виробництві. І покірність, з якою він безкорисливо робить це, насичує простір. Зі сповненими і відкритими серцями молимося ми — адже ви усі маєте шанс зустрітися і навчитися від нього — щоби його мудрість і милосердя змінили вас так само, як і ми були змінені.

 

Узято з квітневого числа часопису Всесвітньої Чайної Хатинки за 2012 рік

MrTsai2