LMLMountainRain2015DianHong1

“Гірський дощ”,
весна 2015-го, Дянь Хун,
селище Да Ху Сай, Ліньцан, Юньнань.
Випущено під брендом "Light meets Life"

 

LMLMountainRain2015DianHong3“Гірський Дощ” відрізняється від більшості Червоних чаїв. У нього менший рівень окислення, ніж мають більшість Дянь Хунів (або Червоні взагалі). Насправді ми обрали його для млинця бренду “Light Meets Life” саме через це. Причиною сильного окислення за звичайної обробки Червоних чаїв — намагання зробити їх більш солодкими і смачними. Не зважаючи на те, ми помітили, що таке надмірне оброблення забирає в чаїв деяку частину їхньої Ці та віддаляє їх від гір і глибокої Сутності, до яких вони мають відношення. Особливо це стосується чайного листя, яке було зібрано з давніх дерев з великим листям. Воно часто гіркувате і терпке, але ж ми можемо прийняти часточку цього разом із солодкістю, чи не так? Можливо, це стане для нас показовим життєвим уроком... Зрештою, нехай у нас краще буде менш смачний чай з неймовірною розслабляючою Ці, ніж навпаки. Крім того, коли ви знаходите Дянь Хун, котрий є трішечки більше “пуерним” (инакше кажучи, менш окисленим), то він буде швидше і краще зістарюватися в порівнянні з иншими. Також воно надає цьому чаю об’єму, укорінення й моці. Нам подобаються наші Дянь Хуни більш пуерними. А що скажете ви?

Цей чай родом із селища Да Ху Сай, що в Ліньцані. Дерева ростуть у природніх умовах без використання хімічних добрив у лісових садах із дуже незначним втручанням людини, а це означає, що чай сповнений енергії і здоров’я — справжній “живий чай”. Район Ліньцан — найпівнічніший серед трьої основних чайних областей Юньнані. Він також є батьківщиною всього Чаю. В місцевих лісах ростуть найстаріші дерева, вони найглибше укорінені в Ча Дао. Цей чай було зібрано навесні 2015-го року.

Чай із селища Да Ху Сай має сильну Інь. Його насичений настій має незначну терпкість і гірчинку, але вони швидко перетворюються на солодкий післясмак у роті. Таке смакове поєднання часто вважають ідеальним для молодих Пуерів — як для того, щоби пити зараз, так і для подальшої витримки. Цей Червоний чай є частково окисленим і так само, як і його старша сестра “Гірський вітер”, сповнений енергії Інь, яка в своїй жвавості знаходиться на межі переходу до Ян, подібно до жінки перед пологами, до дощової хмари, яка от-от проллється, або до найгустішої темряви як раз перед світанком. Нас ця енергія добре надихає, зігріває, хоч вона і є значною Інь. Вам сподобається її міць у цьому дивовижному Червоному чаї, одному з найкращих, які ми тільки отримували з Юньнані.

Деякі поради в заварюванні "Гірського Дощу"... 

 

Перекладено за статею з листопадового числа
часопису "Global Tea Hut" за 2015-ий рік
спеціяльно для TeaHut.com.ua

teakettle

Messenger