"КРАМНИЧКА ЖИВОГО ЧАЮ"

Тайванський Тє Ґуань Інь від Майстра Цая

Тайванський Тє Ґуань Інь від Майстра Цая,
органічно сертифікований (МОА);
селище Чжушань, Наньтоу, Центральний Тайвань,
весна 2019; висота ~300-400м

Кущі Тє Ґуань Іню є рідкісними для Тайваню і зростають тільки в окрузі Мучжа. Тому для виготовлення цього улуну взяли сировину «Весни чотирьох сезонів» (Си Цзи Чунь, 四季春) – сорту, що є прямим нащадком і однією з «трьох доньок» Тайваню. Хоч ви і могли би назвати Си Цзи Чунь гібридом, та це природній, дикій різновид, що походить з Мучжа. Через свою природність він здоровіший за решту «доньок» (Цзинь Сюань, 金萱, та Цуй Юй, 翠 玉), і це вкотре засвідчує один з тих принципів, які ми завжди просуваємо на наших сторінках, коли обговорюємо так звані «живі чаї»: листя, яке було створено людиною, ніколи не зрівняється з тим, що народила Природа. Тому можливо слід відмежовувати ті чаї, що були штучно створені людиною, називаючи їх «культиварами». Наші кущі дають врожай бруньок щонайменше чотири рази на рік, звідки й походить їхня назва. «Си Цзи Чунь» ще може перекладатися як «Весна всі чотири сезони», відсилаючи нас до того факту, що цей кущ у инші пори року дає стільки ж, скільки й навесні. Також його вважають наймолодшою серед усіх «трьох доньок», адже він був запущений у промислове виробництво у 1980-х. Через своє природнє походження Си Цзи Чунь не отримав номера тайванської класифікації. В нього світлозелене листя округлої форми, із жилками, що розгалужуються під кутами від 30-и до 60-и градусів. Бруньки Си Цзи Чуню, коли ще тільки починають розкриватися, через «антоціани» часто міняться червонуватими тонами.

Настій Си Цзи Чуню, із насиченим золотавим кольором, розкривається свіжою, мускусною квітковістю. Він трохи терпкуватий і має легку кислинку в посмаку, чим дуже нагадує Тє Ґуань Інь, від якого він і походить. Багато хто з тайванців порівнює його аромат з ґарденією. То добре проявлюється у випадку сильно вижареного Тє Ґуань Іню і надає чашці багато тонких, зазвичай невластивих йому відтінків у смаку й ароматі. І хоч це ще тільки нововведення у термінах виготовлення Тє Ґуань Іню, та воно не буде великим перебільшенням, адже Си Цзи Чунь є диким нащадком, через що він не сильно відрізняється від одного з тих його диких різновидів у Аньсі. Квіткові відтінки цього сорту надають складності і без того вже багатому улуну. Тє Ґуань Інь – один із найзапашніших, найнасиченіших смаками чаїв у Світі, і цей чай також не є виключенням. Ви будете в захваті від того, скільки всього різного пропонуватиме вам кожна чашка, не кажучи вже про зміну самої подорожі під час чаювання.

Це буде яскрава і дуже вишукана чашка із глибоким жовтогарячим, пряним настоєм. Нам подобається те, як Тє Ґуань Інь є водночас і солодким, і кислуватим, із пікантним, властивим йому одному присмаком і довготривалим посмаком, яких можна досягнути лише в добре виготовленому чаї. Він дуже глибокий і витримує багато заварювань, кожне з яких затягує своєю складністю. Подібні чаювання нагадують мандрівки, карколомні польоти в хмарах на спині «чорного дракона» кудись за обрій. Ми любимо ласувати цим вулоном пізно пообіді або ж раннього вечора.

Деякі поради щодо заварювання цього чаю

 

 

Ціна: 92.97 грн.

(за 10 гр.; через прив'язку до курсу долара може відрізнятися)

Як замовити й отримати...

Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support